עץ אפרים האתר האלטרנטיבי חימון מודה במיוחס לו בכתב האישום
 

חימון מודה במיוחס לו בכתב האישום

ביום ה8-04-2014 פסק בית המשפט את פסיקתו על איומיו של חיים בלומנפלד
 

בלומנפלד הודה במיוחס לו כאשר איים בין כותלי בית המשפט על משה אסולין

בלומנפלד פתח לאחרונה בפסטיבל מספרי הסיפורים

אני מצרף לכם בזאת את פסק הדין במלואו ותחליטו אתם הקוראים
האם בלומנפלד קיבל פרס על איומיו

 
ההקלטה בה נשמע חימון מאיים תועמד לרשות הציבור בזמן המתאים
 
כל אחד יוכל לשפוט בעצמו האם מה שמספר חימון תואם את העובדות כפי שיתבטאו בהקלטה
למי ששכח להלן נוסח האיום
 
אני אאכיל אותך מהאוזניים יא חתיכת טינופת
אני אקרע לך את התחת כפי שלא קרעו לך מעולם
יא חתיכת טינופת"

 

שירות לתועלת הציבור (של"צ)[עריכת קוד מקור | עריכה]

"שירות לתועלת הציבור" (של"צ) [2] הן שירות ללא מאסר. בית המשפט שהרשיע אדם, ולא הטיל עליו עונש מאסר בפועל, רשאי לחייבו לבצע, בשעות מתואמות וללא שכר, פעולה או שירות לתועלת הציבור או הזולת, למשך תקופה, למספר שעות ובהתאם לתוכנית. (כיום בין 40-250 שעות בשנה). שרות המבחן במשרד העבודה והרווחה אחראי על תכנונו, ארגונו והפעלתו של השירות. העבודות לתועלת הציבור הוספו לחוק העונשין בשנת 1979 במטרה לגוון את אפשרויות הענישה הנתונות בידי בתי המשפט.

במקרים מסוימים, החוק[3] מסמיך את בית המשפט לסיים הליך פלילי ללא הרשעה. במקרה זה אינו מרשיע את הנאשם או שהוא מבטל את ההרשעה ומטיל עליו עבודות שירות לתועלת הציבור. תוצאה של ביטול הרשעה (או הימנעות ממנה) הנה חריגה, ובית המשפט מגיע אליה רק במקרים בהם השתכנע, שהנזק שעלול להיגרם לנאשם אם יורשע גדול מאוד, והוא בלתי מידתי בהשוואה לנזק שייגרם לציבור אם ההליך יסתיים ללא הרשעה.

על פי החוק, שירות לתועלת הציבור אינו ניתן יחד עם עונש מאסר בפועל. בשנת 2004 פסק בית המשפט העליון שאם השירות לתועלת הציבור ניתן יחד עם עונש אחר, לא ניתן להטיל במקומו עונש אחר, גם אם לא בוצע‏[4]. בעקבות זאת שונה החוק ונקבע בו במפורש שניתן לתת עונש אחר במקום שירות לתועלת הציבור שלא בוצע, גם אם השירות ניתן במקביל לעונש אחר. בשנת 2012 קבע בית המשפט העליון שכאשר נאשם כבר ביצע שירות לתועלת הציבור לא ניתן בערעור להחמיר בעונשו ולהטיל עליו מאסר בפועל‏[5].

תגובות